Tuesday, January 04, 2011

Pasta Carbonara

Diubah suai dari All Recipes.com

 

Bahan-bahan

  • 6 batang frankfurter daging/ayam,di hiris.
  • 4 biji telur, suhu bilik
  • 1 tin sos Carbonara Campbell with garlic
  • 1 cawan Parmesan cheese yang dihiris
  •  250gm pasta (1 paket pasta kebiasaannya 500gm)
  • 1/4 cawan butter, softened
  • sedikit bracoli 
  • 1/4 cawan  parsley (hiasan)
  • Lada hitam kisar secukup rasa

Cara-cara:

  1. Rebus pasta seperti yang ditulis pada paket pasta.Toskan airnya. Masukkan mentega, gaul hingga cair.
  2. Rebus frankfurter . Toskan .
  3. Pecahkan telur  didalam periuk besar dan campurkan dgn Carbonara cream sehingga sebati. Masukkan air sebanyak 1 tin carbonara. Masukkan cheese dan panaskan atas dapur sehingga pekat semula. Masukkan bracoli bila adunan makin pekat.
  4. Gaul pasta dalam adunan yang pekat.  taburkan parsley dan lada hitam

No comments: